جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شرایط خروج از کشور مشمولین در سال 1403

یکی از مهم‌ترین چالش‌های بسیاری از پسرهای جوان هنگام خروج از کشور و مهاجرت، خدمت سربازی است. مشمولین خدمت سربازی برای مهاجرت یا خروج از کشور به هر دلیل دیگری، باید شرایط خاصی داشته باشند. در غیر این صورت، دچار مشکلات حقوقی و قضایی می‌شوند. در ادامه این مطلب، مهم‌ترین شرایط خروج از کشور مشمولین را برای شما توضیح می‌دهیم و خواهیم گفت که مشمولین در چه صورت می‌توانند از کشور خارج شده و باید چه شرایطی داشته باشند.

به‌طورکلی، دانش آموزان پسر بعد از ۱۸ سالگی باید برای پر کردن دفترچه خدمت سربازی اقدام کنند. بااین‌حال، برخی از پسرها بعد از ۱۸ سالگی وارد دانشگاه می‌شوند و می‌توانند معافیت تحصیلی بگیرند. برخی دیگر هم به دلایل دیگر می‌خواهند مهاجرت کرده و به کشورهای خارجی بروند.

در تمام این شرایط، افرادی که معافیت سربازی ندارند و تاکنون هم به خدمت سربازی نرفته‌اند، جزء دسته مشمولان قرار می‌گیرند. اگر شما هم مشمول خدمت سربازی هستید یا یکی از اطرافیانتان در این دسته قرار می‌گیرد، حتماً تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات کاملی درباره قانون نظام وظیفه برای خروج از کشور به دست بیاورید.

شرایط خروج از کشور مشمولین

به‌طورکلی، اگر دانش آموزان پسر بعد از ۱۸ سالگی به خدمت سربازی نروند، مشکلات قانونی و قضایی زیادی برای آنها به وجود می‌آید. همان‌طور که گفتیم، همه دانش آموزان پسر بعد از رسیدن به سن ۱۸ سالگی، سه راهکار برای مشخص کردن تکلیف نظام وظیفه خود دارند که در ادامه، این راهکارها را نام می‌بریم.

  • دریافت معافیت سربازی: دانش آموزان پسر می‌توانند در شرایط مختلف اگر واجد شرایط باشند، معافیت خدمت سربازی خود را دریافت نمایند. برخی از این شرایط شامل مواردی مانند کفالت، معلولیت و سایر موارد این‌چنینی می‌شوند.
  • ادامه تحصیل: دانش آموزان پسری که بعد از ۱۸ سالگی وارد دانشگاه می‌شوند، هیچ مشکلی از نظر نظام وظیفه نخواهند داشت. اگرچه مشمول سربازی محسوب می‌شوند، اما می‌توانند معافیت تحصیلی بگیرند و تا پایان دوره تحصیل خود، از رفتن به خدمت سربازی خودداری نمایند.
  • اعزام به خدمت سربازی: در نهایت، اگر جزء هیچ یک از دسته‌های بالا نیستید و امکان ادامه تحصیل یا دریافت معافیت ندارید، باید بعد از ۱۸ سالگی به خدمت سربازی اعزام شوید.

اگر آقایانی که جزء مشمولین خدمت سربازی به شمار می‌آیند قصد خروج از کشور را داشته باشند، باید برخی قوانین را رعایت کنند. در این قسمت، برخی از مهم‌ترین شرایط خروج از کشور مشمولین را نام می‌بریم که رعایت این قوانین اهمیت بسیار زیادی دارد.

  • داشتن پاسپورت معتبر
  • نداشتن غیبت غیرموجه برای سربازی
  • گواهی اشتغال به تحصیل برای دانشجویان
  • دریافت اجازه خروج از کشور حداقل یک ماه قبل از اعزام به خدمت سربازی
  • خروج از کشور از طریق یکی از روش‌های معافیت پزشکی یا کفالت
  • نامه پذیرش دانشگاه
  • ویزای تحصیلی کشور موردنظر برای مهاجرت تحصیلی
  • تأییدیه فدراسیون ورزشی برای مهاجرت ورزشی
  • گواهی اشتغال به تحصیل و تأییدیه دانشگاه مقصد برای سفرهای تحقیقاتی

قوانین خروج از کشور برای مشمولین

بعدازاین که برخی از مهم‌ترین شرایط خروج از کشور مشمولین را یاد گرفتید، نوبت به آن می‌رسد که قوانین این طرح را نیز بشناسید. به‌طورکلی، قوانین و شرایط خروج از کشور برای هر یک از دسته‌های مشمولین و دیگران متفاوت است.

قوانین خروج از کشور برای مشمولین

به همین دلیل شما باید حتماً با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید تا مطمئن شوید که قوانین خروج از کشور برای شما به چه صورت عمل می‌کنند. در این شرایط، کارشناسان ما در مؤسسه راه دانشجویان نوین آسیا می‌توانند کمک بسیار زیادی به شما کنند.

خروج از کشور مشمولین غایب

منظور از مشمولین غایب، کسانی هستند که به هر دلیلی به خدمت سربازی نرفته‌اند و دارای غیبت هستند. در قسمت‌های قبل، گفتیم که یکی از مهم‌ترین قوانین نظام وظیفه برای خروج از کشور این است که فرد نباید غیبت غیرموجه داشته باشد. بااین‌حال، این سؤال برای افراد پیش می‌آید که آیا کسانی که دارای غیبت غیرموجه هستند، امکان خروج از کشور را ندارند؟

برای پاسخ به این سؤال، باید گفت که بهترین راهکار در این شرایط، این است که غیبت خود در زمان سربازی را توجیه کنید. این توجیه غیبت با استفاده از سازمان پلیس + ۱۰ انجام می‌شود و اگر این سازمان توجیه غیبت شما را تأیید کرد، امکان خروج از کشور را خواهید داشت.

پس اگر دارای غیبت غیرموجه در خدمت سربازی هستید و قصد خروج از کشور دارید، باید به یکی از مراکز پلیس به اضافه ۱۰ مراجعه کرده و غیبت خود را توجیه کنید. در صورت تأیید این توجیه، درخواست شما وارد پروسه معافیت می‌شود و در صفحه جدیدی برای اعزام به خدمت برای شما صادر می‌شود.

در این شرایط، مشمولان غایب باید یک وثیقه نقدی به حساب دولت واریز کنند تا بتوانند از کشور خارج شوند. بسته به نوع مهاجرت و دلیل خروج از کشور و مدت زمان ماندگاری فرد در خارج از کشور، این مبلغ می‌تواند کاملاً متغیر و متفاوت باشد.

مدارک خروج از کشور برای مشمولین

برای این که بتوانید از قوانین خروج از کشور برای مشمولین پیروی کنید، لازم است مدارک خاصی را ارائه دهید. این مدارک اهمیت بسیار زیادی هنگام خروج از کشور دارند و به هیچ عنوان نباید آنها را دست کم بگیرید.

مدارک خروج از کشور برای مشمولین

در ادامه، برخی از مهم‌ترین مدارک موردنیاز برای خروج از کشور مشمولین را نام می‌بریم.

  • اعتبار بیش‌تر از ۶ ماه برای پاسپورت
  • مدارک انگشت‌نگاری و بیومتریک و عکس‌برداری در مراکز پلیس + ۱۰
  • گواهی اشتغال به تحصیل برای مشمولینی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند
  • برگه اعزام به خدمت یا برگ سبز برای افرادی که آماده خدمت سربازی هستند
  • تأییدیه سفر تحقیقاتی برای افرادی که قصد مهاجرت تحقیقاتی دارند
  • نامه پذیرش، تأییدیه وزارت علوم و ویزای تحصیلی برای افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند

برای این که بتوانید گذرنامه یا پاسپورت خود را بگیرید، باید اول‌ازهمه وارد دفاتر پلیس به اضافه ۱۰ شوید. در این دفاتر کارهای اداری شما انجام شده و می‌توانید در کمتر از یک ماه، پاسپورت خود را بگیرید.

میزان ودیعه خروج از کشور مشمولین

همان‌طور که در قسمت‌های قبل نیز به‌اختصار گفتیم، یکی از مهم‌ترین شرایط خروج از کشور مشمولین این است که افراد ودیعه‌ای به‌حساب دولت واریز کنند که به‌عنوان ضمانت برای خروج از کشور آنها در نظر گرفته می‌شود. مبلغ این ودیعه تا حد زیادی به نوع سفر یا مهاجرت فرد بستگی دارد.

هم‌چنین اگر بخواهید در بازه زمانی طولانی‌تری در کشور موردنظر خود بمانید، باید هزینه بیشتری به عنوان ودیعه بپردازید. بااین‌حال، پرداخت ودیعه می‌تواند ایده بسیار خوبی برای خروج از کشور مشمولین در نظر گرفته شود. به‌طورکلی، مقدار هزینه‌ای که باید به عنوان ودیعه به حساب دولت بپردازید تا به شما اجازه خروج از کشور داده شود، بین ۵ تا بیشتر از ۴۰ میلیون تومان است.

تعداد دفعات مجاز خروج از کشور برای مشمولین چقدر است؟

یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که بسیاری از افراد درباره قانون نظام وظیفه برای خروج از کشور می‌پرسند، این است که مشمولین چند بار در طول سال امکان خروج و ورود به کشور ایران را دارند؟ برای پاسخ به این سؤال، باید بگوییم که تعداد دفعات مجاز خروج از کشور برای افرادی که مهاجرت تحصیلی کردند، محدودیتی ندارد و می‌توانند هرچند بار که خواستند، بسیار راحت بین کشور موردنظر و ایران رفت‌وآمد کنند.

تعداد دفعات مجاز خروج از کشور برای مشمولین چقدر است؟

بااین‌حال، ممکن است برخی از مشمولان به اسم سفر توریستی به کشورهای دیگر رفته و هنوز بازنگشته‌اند. این افراد اگر بعد از گذشت ۳۰ روز به ایران باز نگردند، تا سه سال امکان رفت‌وآمد به ایران را نخواهند داشت.

در مقابل، اگر فرد بیشتر از ۳۰ روز در آنجا اقامت کند و همچنان معافیت تحصیلی او اعتبار داشته باشد، بدون هیچ مشکلی می‌تواند به کشور بازگردد. بااین‌حال، به مدت ۶ ماه امکان خروج از ایران را نخواهد داشت.

از طرف دیگر، آن دسته از مشمولین غایب خارج از کشور که در کشور خاصی به مدت ۳ سال به‌صورت مداوم زندگی کرده‌اند، می‌توانند در یک بازه زمانی ۹۰ روز، نهایتاً دو بار به خاک ایران آمده و مجدداً به کشور موردنظر بازگردند. با این نوع خروج و ورود به ایران، نیازی به پرداخت وثیقه دیگری نیست.

خروج از کشور تا چه سنی نیاز به مجوز از سازمان نظام وظیفه عمومی ندارد؟

به‌طورکلی، خروج از کشور مشمولین خدمت سربازی ربطی به سن آنها ندارد و اگر معافیت تحصیلی یا هر نوع معافیت دیگری نداشته باشند و کارت پایان خدمت هم ارائه ندهند، باید از سازمان نظام وظیفه عمومی مجوز دریافت کنند تا بتوانند از کشور خارج شوند. پس می‌توان گفت که همه آقایان بعد از رسیدن به سن ۱۸ سالگی و نداشتن هیچ‌گونه معافیت یا کارت پایان خدمت، باید مجوزی از طرف سازمان نظام وظیفه بگیرند.

سخن پایانی

در این مطلب اطلاعات کاملی درباره شرایط خروج از کشور مشمولین در اختیار شما قرار دادیم. همان‌طور که متوجه شدید، مشمولین خارج از کشور می‌توانند با قرار دادن ودیعه یا وثیقه در حساب دولت، از طرف سازمان نظام وظیفه مجوز عبور دریافت کنند و به خارج از کشور بروند. کارشناسان ما در مؤسسه راه دانشجویان نوین آسیا در خدمت شما هستند تا با ارائه اطلاعات بسیار به‌روز و مشاوره‌های تخصصی، شما را از قانون خروج از کشور برای مشمولین آگاه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *